Woning met hobbystallen Bosmans, Pepingen - 2010-2013

Een oude vervallen boerderij wordt herbouwd met een nieuw woonhuis en paardenstal. Een solide deel van de bestaande stallingen kan behouden blijven. Het woonhuis wordt verplaatst: achteraan, van de straat weg, verborgen achter de stallingen en met een prachtig uitzicht over de achterliggende, licht glooiende vallei. Deze nieuwe situatie geeft voldoende privacy om het gelijkvloers rondom van glas te voorzien. Gezien het stedenbouwkundig verplichte landelijke karakter wordt de woning een moderne variant op een archetype. Het project kreeg in een bepaalde fase de werknaam “Mies van der Rohe -fermette”. De kopgevels worden onder het zadeldak, tot in de nok, eveneens volledig van glas voorzien. De woning is opgebouwd uit een stalen structuur, ingevuld met een secundaire houten structuur. De bekomen vloerplaten en dakvlakken worden gesloten met glas. Op de verdiepingen worden slaapkamers gescheiden door lichte wanden.